Μπάνιο

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ

Οι πιο πετυχημένοι ειδικοί πλυντηρίου της Μεγάλης Βρετανίας μας λένε τα μυστικά και τα κόλπα που πρέπει να ξέρουμε για να μαλακώσουμε τις σκληρές πετσέτες μας.

Όλοι αγαπούν και θέλουν να έχουν απαλές πετσέτες στο σπίτι τους. Τι γίνεται, όμως, όταν μετά από μερικές πλύσεις οι πετσέτες σας γίνονται σκληρές και χάνουν την απαλότητά τους;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις μαλακώσετε (αν βέβαια αυτό είναι εφικτό).

Μην χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες μαλακτικού για να πλένετε τις πετσέτες σας. Το μαλακτικό μπορεί να κάνει ακόμα πιο σκληρές τις ήδη σκληρές πετσέτες.

Πλένετε τις πετσέτες σας στους 30-40 βαθμούς Κελσίου.

Η ιδανική θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες σας είναι οι 30 με 40 βαθμοί Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες σκληραίνουν τις πετσέτες.

Αν, μάλιστα, προσθέσετε και 1 φλυτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο πλυντήριο μπορεί να δείτε τις πετσέτες σας να γίνονται πολύ πιο απαλές. Αυτό οφείλεται στο ότι το ξίδι βοηθάει να φύγει το επιπλέον απορρυπαντικό που μπορεί να έχει μείνει πάνω στις πετσέτες και να τις σκληραίνει.

#1 Το ιδανικότερο είναι να πλένετε τις πετσέτες μόνες τους και όχι μαζί με άλλα ρούχα.

#2 Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη για να τις πλένετε καθώς αυτή καταστρέφει τις ίνες τους.

#3 Μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας κάθε φορά που κάνετε μια πλύση.

#4 Αφήνετε τις πετσέτες σας να στεγνώνουν φυσικά στον ήλιο αλλά μην τις ξεχνάτε πάνω στην απλώστρα με τις μέρες. Με το που στεγνώνουν φροντίζετε να τις μαζεύετε.

Μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας.

#5 Το πιο σημαντικό, όμως, από όλα που πρέπει να προσέχετε για να έχετε πάντα απαλές πετσέτες είναι η ποιότητά τους. Φροντίζετε να αγοράζετε πετσέτες πολύ καλής ποιότητας, όσο καλύτερης αντέχει η τσέπη σας. Όσο πιο ακριβή είναι μια πετσέτα τόσο πιο απαλά θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Επομένως, αν οι πετσέτες σας δεν είναι καλής ποιότητας και τις έχετε αγοράσει πολύ φτηνά τότε θα σας δυσαρεστήσουμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επανέλθουν ποτέ και δεν θα μαλακώσουν ποτέ ξανά. Από τη στιγμή που θα σκληρύνουν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τις κάνετε πιο απαλές.

Πηγή: ourlife.gr